Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 02|2021 - Finnish

BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

KOKEMUS RUOANLAITTO JA

KOKEMUS RUOANLAITTO JA MUSIIKKI Kahdella Michelin-tähdellä ja neljällä Gault & Millau -kokinhatulla palkittu itävaltalainen huippukokki suosii innovatiivisia ja kevyitä ruokalajeja. SENNS. Restaurant avattiin Salzburgin Gusswerkiin toukokuussa 2020 uudella konseptilla: Kunnioituksena menneitä aikoja kohtaan pöytien yläpuolella riippuu viimeinen paikalla olleessa valimossa valettu kello. Erityinen kohokohta on myös keskellä ravintolaa sijaitseva avokeittiö, jossa on käytössä BORA-järjestelmä. Näin asiakkaat voivat kirjaimellisesti vilkuilla keittiössä työskentelevän 41-vuotiaan Andreas Sennin olkapään ylitse. Kuunteletko tiimisi kanssa musiikkia töiden aikana? Totta kai, koko päivän. ANDREAS SENN Deep house käy aina RUOANLAITON aikana ▸ The White Stripes Seven Nation Army (rock) ▸ Tep No Me And My Guitar (elektroninen) ▸ Master KG Jerusalema (afro house) RUOKAILUN aikana ▸ Nora en Pure All I Need (elektroninen) ▸ Worakls Salzburg (elektroninen) ▸ Disciples On My Mind (house) Laulatko myös mukana? En, yleensä taustalla soi deep housea, meillä on erilaisia soittolistoja. Poikkeuksena on se, kun kokeilen uusien ruokalajien valmistamista. Silloin on oltava täysin hiljaista. Mitä musiikkia suosittelet ravintolaruokailun yhteyteen, entä rentoon illalliseen ystävien seurassa? Musiikki on olennainen osa ruokailua, aivan kuten sopiva valaistuskin. Sen on sovittava kyseiseen paikkaan. Deep house sopii aina taustamusiikiksi. Millaista musiikkia kuuntelet mieluiten itse? Pidän musiikista, joka saa hyvälle tuulelle, mutta ei ole liian kovaäänistä. Andreas Sennin uusi ravintola sijaitsee entisessä kellovali-mossa. Asiakkaat voivat halutessaan seurata hänen työskentelyään.

RUOANLAITTO JA MUSIIKKI KOKEMUS FLORIAN KAMINSKI Hyvän tuulen soittolista Florian Kaminski on 25-vuotias berliiniläinen Instagram-vaikuttaja, keittokirjailija ja terveelliseen ruokaan keskittyvän Foodoholicverkkolehden ja -sovelluksen perustaja. Hän keskittyy arkipäivään sopiviin, helposti toteutettaviin ruokalajeihin, jotka noudattavat mottoa: ”Syö paremmin, älä vähemmän!” Kuvat: Lukas Jahn, Andreas Kolarik, Foodoholic / Florian Kaminski Yhdistätkö lempiruokiasi tiettyihin lauluihin? Kyllä, itsetehtyyn napolilaiseen pizzaan sopii ”Funiculì Funiculà”. Tanssin kotona sen tahtiin ympäri keittiötä sillä aikaa, kun pizza paistuu pizzakivellä. Kuunteletko aina musiikkia, kun laitat ruokaa? En aina. Silloin, kun on paljon tekemistä ja stressitaso on korkealla, laitan musiikin hiljemmalle, jotta voin keskittyä paremmin. Rennommissa tilanteissa kokeilu- ja tuotantokeittiössämme soi melkein aina musiikki. ”Kuuntelen mieluiten musiikkia, joka on melko tasaista, teknon tai housen tapaista.” FLORIAN KAMINSKI Minkälainen musiikki? Useimmiten kuuntelemme Spotifyn valmiita soittolistoja. Välillä on hauskaa, kun yhtäkkiä alkaa soida vanhoja kappaleita, kuten ”Zucker im Kaffee und Zitrone oder Sahne in den Tee” tai ”Griechischer Wein”. Laulatko joskus myös mukana? Kuuntelen mieluiten musiikkia, joka on melko tasaista, teknon tai housen tapaista, ja luo samalla iloista tunnelmaa. Se riippuu kuitenkin aina myös siitä, missä laitan ruokaa. Laulamisen vuoro on vasta tarpeeksi monen lasillisen jälkeen hyvien ystävien seurassa. Juon vain harvoin alkoholia, joten sitä ei tapahdu usein. Mitä musiikkia soitat rennolla illallisella ystävien seurassa? Ibizan lounge-musiikkia tai jazzia. Riippuu siitä, millainen illallinen on kyseessä. Olen jo vuosien ajan järjestänyt jouluillallisen entisen urheilujoukkueeni kanssa. Silloin soi pikkutunneille asti kaikenlainen musiikki, ei pelkkä lounge. RUOANLAITON aikana ▸ Ben Stereomode Secrecy (house) ▸ Tash Sultana Notion (indie) ▸ Marwa Loud Fallait Pas (pop rap) RUOKAILUN aikana ▸ Overture Black Mandala (electronic dance) ▸ Tube & Berger, Alegant Cure (electronic dance) ▸ Tash Sultana Jungle (indie) BORA MAGAZINE 17

BORA

© Copyright 2018 BORA Vertriebs GmbH & Co KG