storyboard.clients
Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 02|2021 - Dutch

BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

BELEVEN PORTRET Het zand

BELEVEN PORTRET Het zand glimt licht in de ochtendzon. Riet wiegt in een zacht briesje, met de koel glinsterende Atlantische Oceaan op de achtergrond. Na 23 jaar in de hectiek van Londen is Karine Candice Köng teruggekeerd naar haar geboortegrond: de Franse Atlantische kust bij Bordeaux. Op twee minuten afstand van het strand van Le Moulleau heeft de fotografe en stilistische een toevluchtsoord gecreëerd dat een woning en creatieve werkplek in één is: CASA PYLA. Een oude villa aan de oceaan werd dankzij de visie van Karine omgetoverd tot een modern, minimalistisch droomhuis. Door BORA Pure in te bouwen, voldoet nu ook de keuken aan de nieuwste technologische eisen en komt Karines designvisie tot leven. Een plek die ze graag deelt: Linksboven: Karine Candice Köng kookt in haar minimalistische woonkeuken. Het BORA Pure systeem past perfect bij het design van het kookeiland. Boven: Karines foto’s geven de kamers in CASA PYLA een nieuw perspectief. Links: De houten trap en buitenmuren zijn bewaard gebleven. De rest van het huis is in verschillende fasen volledig verbouwd.

„Om landschap en architectuur in elkaar over te laten lopen, heb ik voor een natuurlijk kleurenpalet gekozen.” KARINE CANDICE KÖNG creatievelingen kunnen CASA PYLA voor shoots en workshops boeken en Karine verhuurt haar huis tijdens de zomermaanden ook via Airbnb aan vakantiegasten. Van oud naar nieuw „Dit is nu het vierde project waarbij ik een huis volledig verbouw. Ik wilde hier mijn nieuwe thuis van maken. Een huis met een hedendaagse en moderne uitstraling. Want ik had er eigenlijk genoeg van om steeds weer een huis volledig te verbouwen”. Karin drinkt een kop thee, klapt in haar keuken haar laptop open en lacht. „Ik had het liefst een stuk grond gekocht en daar gewoon een vierkante blok op gezet. Voilà, klaar! Toen de makelaar me dit pand liet zien, was het absoluut geen liefde op het eerste gezicht. CASA PYLA heeft alle kenmerken van een oud huis: volgestopt met vreselijke meubels, heel donker, heel onrustig. Precies het tegenovergestelde van waar ik eigenlijk van houd.” Karine schudt haar hoofd. Als fotografe houdt ze van daglicht en neutrale kleuren. Haar minimalistische stijl is de rode draad in haar werk, in haar lookbooks en op haar pagina’s op social media. De locatie pal aan het strand gaf uiteindelijk de doorslag om het huis toch te kopen. En nu heeft ze elke ruimte aangepakt: alleen de buitenwanden en de houten trap zijn hetzelfde gebleven. Neutrale kleuren en natuurlijk licht worden gecombineerd met strakke lijnen en gepolijst beton Karine plande de verschillende fasen in de verbouwing zelf, samen met haar man – net als bij haar voormalige huis in Londen. Bij haar wordt geen detail aan het toeval overgelaten. Op haar blog BODIE and FOU kan de CASA-PYLA-make-over stap voor stap worden gevolgd. „Het belangrijkst was voor mij dat er veel daglicht naar binnen kwam. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook hier in de keuken later nog ramen toegevoegd.” Karine wijst achter haar. „We hebben De fotografe vindt daglicht tijdens haar werk en binnen haar eigen vier muren heel belangrijk. BORA MAGAZINE 67

Erfolgreich kopiert!

BORA

© Copyright 2018 BORA Vertriebs GmbH & Co KG