Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 02 |2021 – Czech

BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PROSTĚ JINÁ VAŘENÍ S

PROSTĚ JINÁ VAŘENÍ S HUDBOU Špičkový rakouský šéfkuchař, který si vyvařil dvě michelinské hvězdy a čtyři kuchařské čepice od Gaulta Millau, získal svůj věhlas za revoluční odlehčenou kuchyni. V květnu 2020 si v Salcburku v bývalé slévárně otevřel restauraci SENNS.Restaurant s novým konceptem interiéru i požitků. Jako pocta minulým dobám se nad stoly vznáší poslední odlitý zvon. Zvláštním prvkem je otevřená kuchyně se systémem BORA, která se nachází uprostřed restaurace. Hosté se tak mohou 41letému kuchaři doslova dívat pod ruce. Posloucháte s týmem při práci hudbu? Samozřejmě, celý den. ANDREAS SENN Základem je deep house K VAŘENÍ ▸ The White Stripes Seven Nation Army (rock) ▸ Tep No Me And My Guitar (elektronická hudba) ▸ Master KG Jerusalema (afro house) K JÍDLU ▸ Nora en Pure All I Need (elektronická hudba) ▸ Worakls Salzburg (elektronická hudba) ▸ Disciples On My Mind (house) A notujete si melodie nahlas? Ne, většinou máme na pozadí puštěný deep house, máme různé seznamy skladeb. Jedinou výjimku dělám, když zkouším nová jídla. Pak potřebuji naprosté ticho. Jakou hudbu doporučujete k jídlu v restauraci, jakou k příjemné večeři s přáteli? Hudba, stejně jako správné osvětlení, je důležitou součástí stolování. Měla by odpovídat prostředí. K podkreslení atmosféry pouštíme deep house, který je vždy nenáročný na poslech. A pokud byste si měl sestavit seznam nejoblíbenějších skladeb? Mám rád hudbu, která je zábavná a navozuje dobrou náladu, ale není současně příliš hlasitá. Novou restauraci Andrease Senna najdete v bývalé slévárně zvonů. A kdo chce, může se mu při vaření dívat pod ruce.

VAŘENÍ S HUDBOU PROSTĚ JINÁ FLORIAN KAMINSKI Hudbou k dobré náladě 25letý Berlíňan je influencerem na Instagramu, autorem kuchařských knih a zakladatelem online časopisu „Foodoholic“, který je doplněný o aplikaci se zdravým stravováním. Jeho kuchařské umění je charakteristické jednoduchými pokrmy, které bez problémů uvaří každý a dají se vařit denně. Razí totiž heslo: „Jez kvalitněji, ne méně!“ Fotografie: Lukas Jahn, Andreas Kolarik, Foodoholic/Florian Kaminski Máte nějaké oblíbené jídlo spojené s konkrétní písní? Jasně, je to domácí neapolská pizza a skladba „Funiculì Funiculà“. Za jejích tónů lidé tancovali po kuchyni, zatímco se na kameni pekla pizza. Posloucháte vždycky při vaření hudbu? Ne pokaždé. Jsou situace, kdy je velký frmol a jsme pod tlakem. To pak hudbu ztišíme, abychom se mohli na práci lépe soustředit. V uvolněnějších situacích je však v naší zkušební a výrobní kuchyni puštěná hudba skoro vždycky. „Nejraději poslouchám hudbu, která je relativně monotónní, něco ve stylu house nebo techna.“ FLORIAN KAMINSKI A co přesně? Většinou máme ze Spotify puštěný „mix týdne“ nebo „oblíbené skladby“. Někdy je to vtipné, protože najednou z reproduktorů zazní staré šlágry, které ještě poslouchali naši rodiče. A pozpěvujete si s nimi? Nejraději poslouchám hudbu, která je relativně monotónní, něco ve stylu house nebo techna, která současně navozuje pohodovou atmosféru. Hlavně ale záleží na tom, kde právě vařím. Na zpívání dojde s dobrými kamarády až od určité hladinky. To se ale neděje moc často, protože alkoholu moc neholduji. Jakou hudbu si pustíte na příjemné večeři s přáteli? Odpočinkovou lounge muziku nebo jazz. Taky záleží na tom, o jakou večeři jde. Spoustu let pořádám vánoční večeři pro své bývalé kolegy ze sportovního týmu. To pak později pouštíme všechno možné, jen ne lounge muziku. K VAŘENÍ ▸ Ben Stereomode Secrecy (house) ▸ Tash Sultana Notion (indie) ▸ Marwa Loud Fallait Pas (popový rap) K JÍDLU ▸ Overture Black Mandala (elektronická taneční hudba) ▸ Tube & Berger, Alegant Cure (elektronická taneční hudba) ▸ Tash Sultana Jungle (indie) BORA MAGAZÍN 17

BORA

© Copyright 2024 BORA Vertriebs GmbH & Co KG