Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 02|2021 - Slowenian

BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

DOŽIVETJA KUHANJE IN

DOŽIVETJA KUHANJE IN GLASBA Prejemnik dveh Michelinovih zvezdic in štirih nagrad Gault-Millau ter avstrijski kuharski mojster prisega na inovativne in preproste kuhinje. Maja 2020 je v Gusswerku, nedaleč stran od mesta Salzburg, odprl svojo restavracijo SENNS.Restaurant s povsem novimi notranjim dizajnom in okusom. Edini element, ki nas spominja na preteklost, je stari zvon, ki visi nad mizami. Osrednji prostor restavracije pa predstavlja odprta kuhinja, opremljena s sistemom BORA. Gostje lahko 41-letniku tako ves čas gledajo pod prste. Dobesedno. ANDREAS SENN GLAVNA SESTAVINA - DEEP HOUSE Med KUHANJEM ▸ The White Stripes Seven Nation Army (rock) ▸ Tep No Me And My Guitar (elektronska glasba) ▸ Master KG Jerusalema (afro house) Med OBEDOM ▸ Nora en Pure All I Need (elektronska glasba) ▸ Worakls Salzburg (elektronska glasba) ▸ Disciples On My Mind (house) Ali vi in vaša ekipa med delom poslušate glasbo? Seveda, ves dan. Pa zraven tudi pojete? To pa ne. Običajno si prižgemo deep house, vendar imamo različne sezname predvajanja. Razen, kadar pripravljam povsem nove jedi. Takrat potrebujem popolno tišino. Katero glasbo priporočate za v restavracijo in katero za udobno večerjo s prijatelji? Glasba je pomemben sestavni del hrane, prav tako kot pravilna osvetlitev. Mora se dobro zliti s prostorom. Deep hous kot ambientna glasba je vedno prava odločitev. Kaj pa vaša najljubša glasba? Vsa, ki me spravi v boljšo voljo in ni preveč naglas. Nova restavracija Andreasa Senna je postavljena v nekdanji zvonarnici. Kdor želi, ga lahko med pripravo jedi tudi opazuje.

KUHANJE IN GLASBA DOŽIVETJA FLORIAN KAMINSKI Seznam predvajanja za boljše razpoloženje 25-letni Berlinčan je Instagram vplivnež, avtor kuharske knjige in ustanovitelj spletne revije in aplikacije Foodoholic, ki spodbuja zdrav način prehranjevanja. V njegovi kuhinji so na jedilnem listu največkrat preproste jedi, ki jih lahko pripravimo sami doma, vse pa združuje geslo: »Jej bolje, ne manj!« Fotografije: Lukas Jahn, Andreas Kolarik, Foodoholic/Florian Kaminski Ali bi svojo najljubšo jed lahko povezali s pesmijo? Ja, doma pripravljeno napolitansko pico s pesmijo Funiculì Funiculà. Se je že zgodilo, da sem med peko pice kar zaplesal po domači kuhinji. Ali to pomeni, da med kuhanjem vedno poslušate glasbo? Ne, ne vedno. Kadar me čaka veliko dela in sem pod stresom, stišam glasbo, da lahko zbrano delam. Ob bolj sproščenih trenutkih pa v produkcijski in preskuševalni kuhinji skoraj vedno predvajam glasbo. »Najraje poslušam glasbo, ki ima stalen ritem, torej tehno ali house.« FLORIAN KAMINSKI Katero pa? Večinoma kar pesmi s seznama predvajanja Discover weekly ali pa najljubše pesmi preko aplikacije Spotify. Včasih je prav zabavno, ko so na vrsti pesmi, ki opisujejo hrano ali pijačo, kot na primer Zucker im Kaffee Erika Silversterja ali pa Griechischer Wein nemškega raperja Uda Jürgensa. Pa zraven tudi pojete? Najraje poslušam glasbo, ki ustvarja pozitivno razpoloženje in ima stalen ritem, torej tehno ali house. Sicer pa je odvisno od tega, kje kuham. Če sem s prijatelji in spijem kozarec ali dva, potem tudi zapojem. To pa se ne zgodi pogosto, saj nisem prevelik ljubitelj alkohola. Kakšno zvrst glasbe predvajate, ko domov na večerjo povabite svoje prijatelje? Ibiza lounge ali jazz. Ampak tudi to je odvisno od tipa večerje, ki jo pripravljam. Že leta na božično večerjo povabim člane nekdanjega športnega društva in takrat v poznih urah poslušamo prav vse, ne samo ambientne glasbe. Med KUHANJEM ▸ Ben Stereomode Secrecy (house) ▸ Tash Sultana Notion (indie) ▸ Marwa Loud Fallait Pas (pop rap) Med OBEDOM ▸ Overture Black Mandala (plesna elektronska glasba) ▸ Tube & Berger, Alegant Cure (plesna elektronska glasba) ▸ Tash Sultana Jungle (indie) REVIJA BORA 17

BORA

© Copyright 2023 BORA Vertriebs GmbH & Co KG